måndag 26 mars 2018

Cupcakes med Nutellafrosting 

Igår fyllde Trean tvåsiffrigt, 10 år!
Vi hade lite minikalas här hemma, precis som vi brukar ha den dagen det är födelsedag. Till fikat hade födelsedagsgrisen önskat cupcakes med nutellafrosting. De blev så goda 😍


CUPCAKES MED NUTELLAFROSTING

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk
  • Skalet av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut bakformar i en muffinsplåt. Fyll med valfri fyllning, se nedan. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
NUTELLAFROSTING
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker

Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakesen. 

2 kommentarer:

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥