fredag 23 mars 2018

Oreotårta

Ettan fyllde 15 år i början av mars och trean fyller 10 år på måndag. I helgen hade vi därför dubbelkalas och barnen hade önskat Oreotårta. Det är inget jag har bakat tidigare och det var en del olika moment för att få ihop tårtan, men WOW så god den var!!
Receptet kommer från Bambis blogg.


Här kommer receptet...


Oreobotten
300 g oreos
100 g smör
Cheesecake
200 g cream cheese (t.ex. Philadelphiaost)
1-2 dl florsocker
2 dl grädde
50 g oreos


Chokladmousse
5 äggulor
200 g choklad (mörk eller ljus, efter smak)
2 ½ dl grädde
2-3 msk florsocker


Topping
1 ½ dl grädde
2-3 msk florsocker
50 g oreos


1. Mixa oreos till botten i en mixer tills du har smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant (ca 23-24 cm).


2. Vispa ihop cream cheese, florsocker och grädde till en ljus och fluffig smet (gärna med köksassisten). Bred ut cheesecakefyllning på över botten. Grovhacka en näve oreos (ca 50 g) och strö över cheesecakelagret. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter.


3. Gör sen chokladmoussen genom att smälta chokladen försiktigt över vattenbad eller i micron (i 30 sekunders intervaller). Låt svalna lite.


4. Vispa ihop äggulor med ½ dl grädde lite lätt. Vispa resten av grädden (2 dl) hårt (i en annan bunke), med elvisp.


5. Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen under omrörning. Vänd därefter ner den vispade grädden försiktigt. Bred chokladmoussen ovanpå cheesecakelagret och låt stå i kylskåpet i 1-2 timmar.


6. Innan servering: Ta fram tårtan och vispa ihop grädde och florsocker till toppingen. Bred ut vispgrädden på toppen och strö över grovhackade oreos.

7 kommentarer:

  1. Oreo, cheesecake OCH chokladmousse?! Kan ju inte bli fel! ;-P

    SvaraRadera
  2. Grattis till födelsedagsbarnen!
    Konstig e jag som inte är så förtjust i choklad!
    HA en trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Ser supergod ut! Det receptet måste jag skriva ner!! Ha nu fin fina födelsedagar!

    SvaraRadera
  4. Men åh va god den där såg ut !
    Kanske vore något att baka till Viggos kalas om ett par veckor !
    Han är GALEN i dom där kakorna :)

    Jag odlar elefantöra, tomat, basilika och chilli i konservburkarna just nu,
    men funderar även på att köpa hem pumpafrön och börja förbereda halloween med egna pumpor i år !
    Eftersom vi har en stor stenläggning på framsidan vore det coolt med ett helt gäng pumpor !

    SvaraRadera

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥